• Störst på släp och trailers online
  • Stort lager
  • Egna depåer
Meny
0
Din kundvagn
Båttillbehör  Båtvinsch

Båtvinsch

AL-KO Vinsch med wire, AL-KO 901A
Vinsch, wire
4 055 kr
-33% Tiki VINSCH GOLIATH TR 1200
2 630 kr
3 945 kr
Kampanj
-33% Tiki VINSCHSPAK GOLIATH 700
500 kr
750 kr
Kampanj
-33% Tiki VINSCHSPAK GOLIATH 1200
650 kr
975 kr
Kampanj
-33% Tiki VINSCH GOLIATH TS700
990 kr
1 485 kr
Kampanj

Båtvinsch ska göra det enklare för dig – inte svårare

Vid säsongens början ska båten i vattnet och på hösten ska den upp. Bästa sättet att sköta detta är med en vinsch och en båttrailer. Du ställer dig på ett ställe avsatt för att lägga i och ta upp båten och kan med bra utrustning sköta detta enkelt. 

När du väljer vinsch kan du antingen välja en handdriven eller en elektrisk. Ditt val avgörs givetvis av din budget och vilken båt du har. Elektrisk vinsch är dyrare, men gör jobbet så mycket enklare. Med rätt modell kan du dessutom stå avsides och ha kontroll över processen på ett sätt du inte får med handvinsch.

Vilken vinsch till båten?

Märke och modell på vinschen du använder för att dra upp och ner din båt är mindre viktiga än att den är stark nog. Om du jobbar med en vinsch som är underdimensionerad riskerar du att ställas inför flera problem. Dels blir det tungt och svårt att hantera båten, och dels riskerar vinschen att gå sönder, vilket kan bli katastrofalt om det sker mitt i en vinschningsprocess. Även om du upplever att vinschningen går bra när du håller på så sliter det hårt om vinschen inte är stark nog.

Hur stark båtvinsch behövs?

När du använder en vinsch bör den alltid vara dimensionerad för en och en halv gång av bruttovikten för själva båten. Ska du alltså dra upp en båt på ett släp som väger 3 ton, bör således vinschen vara gjord att klara minst 4,5 ton.

Båttrailern svarar upp riktigt bra mot våra högt ställda krav på funktion och driftsäkerhet oavsett väder. /Sjöräddningen

TIKI BP1800-LB

Lastexperten är en trygg leverantör och kan anpassa släpvagnarna utifrån våra specifika önskemål. /Räddningstjänsten

TIKI BS300-R/JET

Lastexperten har levererat maskinsläp till vår uthyrningsverksamhet. Kraftiga släp med smarta funktioner. /Totaluthyraren

VARIANT 3518 M4

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan