• Störst på släp och trailers online
  • Stort lager
  • Egna depåer

Kampanj - Tiki Släpvagnar

Släpvagnsaxel & Axlar till båttrailers

Vanliga frågor om Axlar
  • Hur mäter man en släpvagnsaxel?

    Hur mäter man en släpvagnsaxel?

    När du mäter en släpvagnsaxel är det tre olika mått du ska ta. De första är mellan de innersta fästena. Det andra är mellan själva bromstrummorna. Det tredje bromsdiametern, det vill säga trummans innerdiameter. Det vanligaste här är 160 eller 200 mm. Skulle din trumma ha andra mått så har det skett en teknisk förändring och då måste du göra en typbesiktning hos Bilbesiktningen.

    Mellan de inre fästena kan måtten gå från 1000 mm till 1900 mm. Mellan bromstrummorna kan det gå från 1450 mm upp till 2400 mm.

  • Säljer ni för alla storlekar?

    Säljer ni för alla storlekar?

    Oavsett vilken storlek du kommer fram till att din släpvagnsaxel har så har vi alla storlekar hos oss. Får vi bara de korrekta måtten så har vi den släpvagnsaxel som ditt släp behöver. Är du fortsatt osäker på hur du mäter kan du höra av dig för hjälp.

Släpvagnsaxel är den viktigaste delen

På  din släpvagn är det släpvagnsaxeln som är den viktigaste delen och som måste sitta rätt. Vanligast är släpvagnsaxel på 1000–1800kg. Sedan kan det vara bromsad eller obromsad släpvagnsaxel. När du ska köpa släpvagnsaxel måste du mäta din befintliga så att det blir helt kompatibelt. 

Du kan hitta rätt mått om du tittar i vagnens registreringsbevis. Du kan också logga in på Trafikverkets hemsida och kolla efter släpets registreringsnummer – så får du också fram måtten. Vill du vara helt säker på att det blir rätt – utifall någon förändring skett under släpets livstid och en teknisk förändring uppstått – är det säkrast att mäta själv.


Båttrailern svarar upp riktigt bra mot våra högt ställda krav på funktion och driftsäkerhet oavsett väder. /Sjöräddningen

TIKI BP1800-LB

Lastexperten är en trygg leverantör och kan anpassa släpvagnarna utifrån våra specifika önskemål. /Räddningstjänsten

TIKI BS300-R/JET

Lastexperten har levererat maskinsläp till vår uthyrningsverksamhet. Kraftiga släp med smarta funktioner. /Totaluthyraren

VARIANT 3518 M4

Din kundvagn(0 st)

Kundvagnen är tom
Totalt: 0 kr
Till kassan